Share on Facebook Megosztom az oldalt

Nálam:

Kép

Kép

Kapcsolat:
info@piercingkerdesek.hu

Utókezelés letöltése:A piercingek utókezelésének letöltése

Mennyire fáj?

A legelsõ kérdés ami megfogalmazódik az emberben.
Minden szúrást lehet érezni és minden embernek más a fájdalomküszöbe. Teljesen más.
Konkrét szúrásra vetítve, van olyan ember, aki egy adott helyre történő szúrást mérhetetlenül fájdalmasnak érez és van, aki ugyanazt a szúrást egy szúnyogcsípésszerű dologként éli meg. Éppen ezért lehetetlen bármelyik szúrásra konkrétan kimondani, hogy az most fájdalmas, vagy nem. A test minden pontján különbözően érzékeny. Ha skálát kellene felállítani, a legfádalommentesebbnek a fülcimpát mondanám, középen helyezkedne el kb. a nyelv, köldök és intim-lágyrészek, majd a porc és a legtetején a mellbimbó.
Érzéstelenítéssel nem érzed magát a piercingszúrást. Injekciónál természetesen maga az érzéstelenítés érzékenyebb részeken beadáskor érezhető. Fontos megemlítenem, hogy az érzéstelenítés nem azt jelenti, hogy semmit nem érzel. Sokan megijednek, hogy érzik a fogót, ezért talán nem is hatott az érzéstelenítés. Egy mondatban megfogalmazva: érzel, de nem fáj. Magát a szúrást nem fogod fájdalmasnak érezni!
Másik gyakori kérdés a lidocain spray-vel történő érzéstelenítés injekció helyett. Nem, bőrfelületet nem lehet vele érzésteleníteni. A miértre nagyon egyszerű a válasz: mert csak nyálkahártyán szívódik fel.
A fájdalom mértékét az éppen aktuális lelkiállapot is befolyásolja. Mindez az endorfin és az adrenalin szint emelkedése miatt van. Egy tapasztalt piercer tudja, hogyan lehet fájdalommentesen, illetve a lehetõ legkevesebb fájdalom előidézésével szúrni. Normális esetben senki sem fog õrült fájdalmat érezni, kibírható. Az elszántság pedig a legjobb érzéstelenítõ! :)