Share on Facebook Megosztom az oldalt

Nálam:

Kép

Kép

Kapcsolat:
info@piercingkerdesek.hu

Utókezelés letöltése:A piercingek utókezelésének letöltése

Microdermal

 dermal

A Microdermal úgynevezett „egypontos” piercing, melynek különlegessége abban áll, hogy a test szinte bármely pontjára behelyezhető és hosszú távon biztonsággal viselhető.
Anyaga titán (általában G23), így nagyon könnyen begyógyul, ez az anyag irritálja legkevésbé az emberi szervezetet.
A Microdermált általában extrém helyekre szúrják, alkar, vádli, vagy egyéb olyan pontok, ahol a klasszikus piercing viselése anatómiailag lehetetlen.
 dermal2
A híresztelésekkel ellentétben nem egy hét, hanem 4-5 hét a teljes gyógyulási ideje, amiből az első 2 hét alatt fokozottan kell rá figyelni.
Ha megunjuk, később bármikor megváltoztathatjuk piercingünk színét, méretét, formáját a "fej" cseréjével ami biztonsággal kb. 5-6 hét elteltével cserélhető a talp megmozdítása nélkül speciális fogóval.
A microdermal 1,6mm vastag szárral rendelkezik mely becsatlakozik egy kb. 5mm hosszú és 2mm széles talpba, mely a behelyezés után a bőr alá kerül.
dermal4 dermal3
A behelyezés még érzéstelenítés nélkül is szinte teljesen fájdalommentes, maga a behelyezés pár perc alatt megvan. A talp kivétele már korántsem ilyen egyszerű és kivétel után maradandó nyoma lesz, apró heg keletkezik. Ezért még a behelyezés előtt alaposan át kell gondolni, hogy hová szeretnénk tetetni és valóban szeretnék-e.
 
Amennyiben szükséges (vizsgák, felvételi beszélgetések) idejére a Microdermál is "láthatatlanná" tehető a dermalfej kicsavarásával, ilyenkor csak egy pici, 1mm-es pont látszik a bőrön, a talp belsőmenetes része.
A microdermalt mindenkinek ajánlom, aki kellőképpen átgondolta a dolgot, és képes felelősséggel viselni az ékszert.
 dermaldermal5dermal
 
Óvni kell az ékszert a fizikai behatásoktól, ütésektől, rántásoktól. Fokozottan figyelni kell rá öltözködéskor, törölközéskor, főként az első 4 hétben, amikor is maga a gyógyulási folyamat megy végbe. Ilyenkor még nem része a microdermal talpa a bőrnek! Még nem stabilizálódik a rajta lévő apró lyukakon a kötőszövet és mivel ekkor még nem ütközik semmilyen ellenállásba, hihetetlen könnyen ki lehet rántani és ilyenkor már nem lehet, sőt egyenesen tilos visszatenni! Előre szólok, a "visszatett" dermal nem fog megmaradni, kb 3 hét után kilökődik! Az ékszert a gyógyulási idő alatt csak folyó víz érheti (zuhanyzás), áztatni tilos!
A véletlen "kirántás" ellen lélegző sebtapasz alkalmazásával védekezhetünk öltözködéskor, törölközéskor a gyógyulási folyamat alatt. Egy nap 8-10 óránál hosszabb időre lehetőleg ne ragasszuk le, hagyjuk szabad levegőn. Semmivel sem kell kenegetni, sem borogatni. Normál esetben magától is hamar meggyógyul. Napi egy alkalommal Octenisept-el átitatott fültisztító segítségével körbe kell törölni az ékszert és környékét. Tilos fogdosni, piszkálni, legfőképp mozgatni!
Behelyezés után két héttel már rossz szóval élve tünetmentesnek kell lennie. A bőrpírnek és a gyógyulással együttjáró viszketésnek már el kell múlnia, nyomásra érzéketlennek kell lennie. Amennyiben mégsem így lenne, feltétlenül keresd fel a piercered és mutasd meg neki, mert ha estleg nem bírja mégsem a bőröd, ilyenkor még bonyolultabb sebészeti eljárás nélkül könnyen el lehet távolítani.