Share on Facebook Megosztom az oldalt

Nálam:

Kép

Kép

Kapcsolat:
info@piercingkerdesek.hu

Utókezelés letöltése:A piercingek utókezelésének letöltése

Microdermal
Gyakran Ismételt Kérdések

Egy napja csináltattam dermalt és még mindig vérzik.
Ez normális még két nap után is. Fontos, hogy ne piszkáld és ne akard lepiszkálni a rászáradt vért. Nagyon fontos, hogy ne mozduljon meg a talp. Ha olyan ruhát viselsz, vagy olyan munkát végzel amitől úgy érzed megmozdulhat a piercing, inkább ragaszd le sebtapasszal.

Strand, uszoda, szauna, gőz microdermallal:
Frissen szúrt dermallal 4-5 hétig mindegyik tilos!
Gyógyulást követően ezt így mindet lehet. :) Sokéves tapasztalataim alapján, az uszoda vizét kifejezetten szereti a dermal és itt most konkrétan a hidegvizes úszómedencére gondolok, nem a pancsolósra. Órákat is el lehet benne tölteni semmi gond nem lesz vele, nem is kell tovább foglalkoznod vele.
A thermal vízzel egészen más a helyzet. Kifejezetten ellenjavalt, nagy az esélye a fertőzésnek, gyulladásnak. Bele lehet menni a medencébe, de a dermalt ne érje a víz!
A harmadik kategória a középút: Szauna, gőz, folyók és tavak élővize.
Lehet menni nyugodtan, egy fontos szabályt tartsunk be! Mindig legyen nálunk Octenisept spray és ezzel fújjuk be a piercinget minden alkalommal, miután kijöttünk, így nem lesz semmi baj.

1-2 nap alatt kipirosodott, begyulladt a dermalom, eddig minden rendben volt.
Ezt több dolog is előidézheti: Pl. túl sokat izzadtál, poros környezetben voltál, vagy ha nem tisztítod rendszeresen. Ha begyullad, csak pár napod van arra, hogy cselekedj! Ha semmit nem teszel akkor elindul a kilökődési folyamat. 2-3 hét és végleg kilökődik. A jó hír az, ha azonnal elkezded a kezelést, nem csak hogy megmentheted, de akár 2-3 nap után totálisan helyrejön és akár egy életen át is viselheteted még. Nos, hogy pontosan mit kell tenned, leírom az alábbiakban:

Mikor gyulladt egy microdermal piercing?
Egy meggyógyult, egészséges microdermal nyomásra érzéketlen és nincs körülötte színbeli eltérés, még enyhe bőrpír sem.
Ha ezek közül bármelyik előfordul, akkor ott valami nincs rendben.

Gyulladt microdermal kezelése:
Szükséged lesz Hyperol tablettára. Gyógyszertárban kapható, nem kell kiíratni, 20 és 100db-os is kapható, potom pénz. A 20db-os kb. 500Ft és nagyon sokáig elég. Ne használj mást!
Készítsd el az oldatot a leírtak szerint: LINK Tartsd be a hígítási arányt!
Az a legjobb, ha fürdés/zuhanyozás után kezded el a kezelését, (fellazítja a lerakódott gennyet és koszt) de ha nem, akkor először is az oldatba mártott fültisztító segítségével "áztasd be" a dermalodat, vagyis környékét. Túl sokat nem kell várnod, 1 perc bőven elég. A dermal feje és a bőröd között van egy kicsi rés. Az ide felhalmozódott szennyeződés miatt gyullad be a piercinged, tehát a cél az, hogy ezt onnan eltávolítsuk. Szép magyar szóval, ki kell onnan piszkálni a koszt és a mostanra már odaszáradt gennyet.
Nekem az alábbi módszer vált be, ezt írom most le, de gyakorlatilag bármilyen ésszerű módszer és eszköz szóbajöhet, csak könyörgöm, minden ezközt amivel hozzányúltok, fertőtlenítsetek le előtte! Az én módszeremhez kell egy egyszerhasználatos steril tű (én 25G-set használok erre a célra, ez nem túl vékony és nem is túl vastag) és egy tenyérnyi darab papírtörlő. Először a steril tűvel kipiszkálom a fej és a bőr között felgyűlt cuccot, ezt nevezhetjük "nagyjázásnak". :) Ezután ismét csepegtetek rá fültisztítóval Hyperolt. Kicsit ázik megint. Ez már elég sok koszt kihoz. Ez után tépek papírtörlőből kb 5-6 centis csíkot és KETTÉHAJTOM hosszában a közepén. Ezt nagyon óvatosan a fej alá lehet csúsztatni. Ha megvan, húzd el oldalra a szár mentén, ez kihozza a maradékot magával. Ezt minden irányból csináld meg, amíg körbe nem érsz, de mindig egy új, tiszta csíkkal. Ezután megint Hyperol rá, hagy ázzon. Addig csináld ezt, amíg pezsgést tapasztalsz. Ha már nem pezseg a Hyperol rajta, akkor végeztél. Ne töröld le, hagyd rajta az utolsó adag Hyperolt. Napi 2-3x csináld ezt meg, de reggel és este feltététlenül!
Ezzel a módszerrel pár napon belül teljesen renbe kell jönnie, de már egy nap után látványosan javulnia kell! Ha nem így van, keress fel egy tapasztalt piercert a közelben, lehetőleg ne amatőrt.