Share on Facebook Megosztom az oldalt

Nálam:

Kép

Kép

Kapcsolat:
info@piercingkerdesek.hu

Utókezelés letöltése:A piercingek utókezelésének letöltése

Piercing fajták, hozzávetőleges gyógyulási idők

Ajaknál és szájüregben található piercingek:
Labret:
Az alsó ajak és az áll közé kerül, az ott található kis mélyedésbe. Egyszerre 2 piercing is elhelyezhető egymás alá. Először mindenképp 1-2 mm-rel hoszabb szárú ékszert kell behelyezni. mert szúrás után közvetlen bedagadhat. A belül lévő talpat figyelni kell egészen a teles gyógyulásig, hogy ne süllyedjen be a bőr alá. ha mégis megtörténne, szakember segítségével hosszabb szárú ékszerre kell cserélni.
Medusa:
Az ajkak fölött középen elhelyezett piercing. Függőlegesen szimmetrikus a labrbet piercinggel. Gyógyulása 3-4hét.
Lip piercing:
Az ajkak két oldalán helyezkedik el, hosszabb szárú ékszer kell bele, mint a hagyományos labret piercingnél. Gyógyulása 2-3hét.
Madonna, vagy más néven szépségpötty:
Gyógyulásig először hosszabb szárat kell berakni, de a végleges rövid szár már nem zavarja a fogakat vagy az ínyt.
Nyelv:
A nyelv közepén található (akár több helyen is lehet egyszerre). Az ékszer hosszúsága szúráskor minimum 20mm. A nyelv szúrás után megdagad. Ez a 'duzzanat' 2-4 hétmúlva lelohad megfelelő kezeléssel. Teljes gyógyulási idő kb. 3 hét és 2 hónap közötti, egyéntől-függően.
Nyelvfék:
A nyelvfék piercingnél a nyelv és a szájüreg alsó részét összekötő vékony hártyát szúrjuk át. Gyógyulási idő 2 hét.
Ínyfék:
Az ínyfék piercing a szájüregben helyezkedik el a felső fogsor és a felső ajak között, smiley piercingnek is nevezik, mert kizárólag mosolygáskor látható. Gyógyulási idő 1 hét.

Orr piercingek:
Nostril:
A klasszikus orr piercing. Az orrcimpába helyezett piercing. Semmiképpen sem szabad füllyukasztó pisztollyal végezni az ékszer behelyezést! Karikát vagy kis "steckert” lehet elhelyezni. Gyógyulási idő 2-8 hét. Vigyázni kell, hogy a gyógyulási idő alatt az ékszer ne essen ki, mert gyorsan összehúzódik a lyuk és azt már csak szakember segítségével lehet visszahelyezni.
Septum:
Az orrlyukak között tatátható orrcsont elé behelyezett piercing. Gyógyulása általában problémamentes, 3-4hét.
Bridge:
Vízszintesen elhelyezett egyenes, vagy banán piercing a két szemöldök közt, az orrnyeregben.

Fülpiercingek: Kép
Lobe:
A lobe piercing a fülcimpában lévő klasszikus fülbevalónak készített lyuk. Ez az egyetlen piercing, amit „lőni” is lehet. Miután begyógyult, már lehet tágítani. A tágítást nagyon lassan és óvatosan végezzük el. Gyógyulási idő: 2 és 5 hét között.
A piercingeket kizárólag tejes gyógyulás után szabad tágítani, és a tágítási fokozatoknak a lehető legkisebbnek kell lenniük azért, hogy megelőzzük a szöveten keletkező maradandó sérülések kialakulását. A fültágítás menete hosszú folyamat, egyszerre maximum 1-2 mm-t lehet tágítani 2-3 hét kihagyása után. A tágítás sok türelmet igényel.
Industrial:
Ez egy ritkább, de annál egyedibb fülpiercing. Legtöbbször a fül felső részén van, a két szélét szúrva át egy hosszú ékszerrel. Nagyon lassan gyógyul, sok kezelést igényel.
Helix:
A külső porcba kerül, leginkább golyózáras karika. Nagyon lassan gyógyul, sok kezelést igényel.
Rook:
A fülkagyló felső porcredőjébe kerül. Elhelyezkedése miatt itt is nagyon lassú lehet a gyógyulási szakasz!
Tragus:
A fülcsücsökbe van szúrva középen. Elég gyors, problémamentes a gyógyulása.
Anti tragus:
A piercinget a tragusszal szemben, az alsó porcredőbe helyezik el ami a fülcimpa felső részén tatátható. Gyógyulási ideje hosszabb, mint a tragusnál.
Daith-piercing:
A daith-piercinget a belső fülkagyló hídjába szúrják a rook piercinggel szemben. A gyógyulási idő hosszú lehet.

Felszíni piercingek:
A felszíni piercingek alatt azokat értjük amelyek elhelyezkedésük miatt nem tartoznak az általános piercing kategóriába. Felszíni piercingek klasszikus elhelyezései: kézfej / ujjak, nyak(Madison), szegycsont(Sternum vagy Cleavage), csukló(Wrist), függőleges Bridge vagy a klasszikusnak számító intimpiercingek közül a public vagy a Christina. Gyógyulási idő néhány hónap.
Köldök piercing:
A köldökpiercing az egyik leggyakoribb, de egyben az egyik leglassabban regenerálódó piercing fajta. Testünk közepén helyezkedik el ki van téve hasunk természetes mozgásával együtt járó külső hatásoknak, melyek mind a sebgyógyulást hátráltatják és lassítják. A piercing intenzív ápolást igényel, ne kezeljük félvállról! Kerülni kell a derékban hosszabb nadrágokat, öveket a külső irritáció végett. Gyógyulási idő: 3-6 hónap
Szemöldök piercing:
A szemöldökpiercinget függőlegesen illetve merőlegesen is lehet szúrni. A gyógyulási idő folyamán ajánlatos kerülni a kozmetikai termékek használatát. Gyógyulási idő: 2-3 hét.

Intim piercingek:
Intim piercingeknél általánosan elmondható, hogy problémamentes és szokatlanul gyors a gyógyulás. Könnyen érzésteleníthető, így szinte fájdalommentes a szúrásuk.
Az intim piercingek behelyezését gyakorlott szakember végezze!
Mellbimbó piercing:
A mellbimbó piercinget áltatában vízszintesen, vagy függőlegesen szúrják, de igazság szerint a szúrás iránya teljesen szabadon választható. Gyógyulási idő: 4-6 hét.
Prince albert:
A húgycsövön át szúrva, célszerű golyózáras karikát használni. Gyógyulás után jól tágítható, a kényelmes viselet érdekében érdemes legalább 2.4mm-ig elmenni. Jól érzésteleníthető. A szúrást követő néhány napban vérezhet, ez normális. Célszerű erre felkészülni. A teljes gyógyulás 4-6 hét. Ezalatt a nemi életet mellőzni kell!
Frenum:
Egyenes szár, de leginkább kis méretű golyózáras karika piercing a makk hátulja alatti részbe szúrva (fitymafék). Gyógyulása problémamentes, 1 maximum 2 hét.
Női intim piercingek:
A nőknél kedvelt típusú intim piercing a csikló előbőrébe szúrt banán vagy karika, vagy a külső és belső szeméremajak-piercing. A belső a szeméremajkat, míg a külső a körülötte lévő területet szúrja át: ide több, akár sok intim piercing helyezhető. Női intim piercingek: christina (a nemiszerv fölé, bőrfelszínbe szúrt piercing) fourchette ( a hüvely alá szúrt bőrfelszíni piercing) horizontal hood (csikló fölé, bőrfelszínbe szúrt piercing) inner labia (kisajakba szúrt piercing) outer labia (nagyajakba szúrt piercing). Gyógyulásuk általában gyors, 2-3 hét.