Share on Facebook Megosztom az oldalt

Nálam:

Kép

Kép

Kapcsolat:
info@piercingkerdesek.hu

Utókezelés letöltése:A piercingek utókezelésének letöltése

Érdeklõdj!

piercingkerdesek

Manapság egyre elterjedtebb, hogy kozmetikusok is felveszik tevékenységi körükbe a piercingelést. Õk szinte kivétel nélkül belövõpisztolyt használnak mert a használatához nem kell különösebb szaktudás. Sajnos a leggyakrabban az alapvetõen elvárható higiéniai szabályoknak nem tesznek eleget. (kesztyû, sterill eszközök használata, fertõtlenítés) Továbbá képzés-önképzés hiányában megfelelõ tanácsot sem tudnak adni a piercing biztonságos viselésével, utókezelésével kapcsolatban.
A belövõpisztolyt teheneken alkalmazták elõször, erre a célra készült. A fülbevaló belövésére árusított belövõpisztolyok kizárólag fülcimpán alkalmazhatók, a test egyéb területein használni tilos és veszélyes!
A belövõpisztoly rengeteg probléma forrása, beleértve a deformitásokat és az összetört fülporcot.

piercingkerdesek

 Vitathatalan tény, hogy profi piercerek nem használnak belövõpisztolyt. Rengeteg hátránya van, ezért több országban már be is tiltották a használatát. Ha valaki pisztolyt használ piercingeléshez, akkor biztos lehetsz benne, hogy az illetõ nincs a helyzet magaslatán, vagy legalább is nagyon keveset tud a szakmáról.
Némely belövőpisztolyt felépítésénél fogva nem lehet tökéletesen fertőtleníteni,  ami a fertõzések kialakulásának esélyét nagymértékben növeli.
Alkalmazása: magát a tompa piercinget tolja át a bõrön, jelentõsen nagyobb fájdalmat okozva és szétroncsolva ezzel az útjába kerülõ összes szövetet.
Ezzel ellentétben szúrásnál éles tû hatol át a sejtek között, minimális roncsolást okozva, jelentõsen lerövidítve a gyógyulási idõt és minimalizálva a szövõdmények kialakulásának lehetõségét. 

Részemrõl eleve gumikesztyűt és egyszer használatos tût használok, elõtted bontom ki a steril csomagolásból. A fogók, mûszerek és a piercing fertõtlenítésére speciálisan orvosi műszerekre kifejlesztett ipari eszközmosó vegyszert és autoklávot használok!  Ezek nem olcsó dolgok, de én nem játszok hazárdjátékot mások egészségével. Szerintem ez alap.
Na, most gondolj bele, aki kesztyû nélkül, azzal a kezével, amivel ki tudja hány idegen tárgyat fogdosott elõzõleg össze, beleteszi a nem steril belövõpisztolyba a szintén nem fertõtlenített piercinget, rosszabb esetben bizsu fülbevalót és csak úgy belövi a szintén nem fertõtlenített bõrödbe, hát, nem egy egészséges dolog. Arról nem is beszélve, hogy nem tudhatod az a belövõpisztoly elõzõleg kinek az orrában, vagy egyéb helyeken járt... Sajnos sokan így csinálják. Van, aki alkoholba mártja a belövõpisztolyt, ez mondhatni semmit nem ér, számba véve, hogy az alkohol fertõtlenítõ hatása a fehérje koaguláción (fehérje kicsapódás) alapuló, csak a vegetatív állapotban lévõ kórokozókat öli meg, a latenst nem.