Share on Facebook Megosztom az oldalt

Nálam:

Kép

Kép

Kapcsolat:
info@piercingkerdesek.hu

Utókezelés letöltése:A piercingek utókezelésének letöltése

Anyu, piercinget akarok!
(Forrás: www.csakmiketten.hu)

A legtöbb szülõ azonnal elzárkózik, ha meghallja, hogy gyermeke szeretné valahol átszúratni magát. Ha Te is ilyen helyzetben vagy, tehát szüleid hallani sem akarnak a dologról, akkor a következõket teheted:

 Bevetheted a piercingek nagy elõnyét: „Ha megunom, kiveszem és nyoma sem marad”. Ezzel a legtöbb szülõt általában meg lehet gyõzni, hiszen rájönnek, hogy egy aprócska ékszerrel mégiscsak jobban járnak õk is, mint egy életre szóló tetoválással.
 Megállapodhattok, hogy csak olyan ékszert teszel be, mely a szüleidnek is tetszik. Ez szintén jó pont lehet, hiszen így meggyõzheted õket, hogy nem leszel tele ízléstelen piercingekkel.

Persze sokszor nem ilyen egyszerû a helyzet, a szülõk kötik az ebet a karóhoz és nem engednek. Ezt sajnos csak az idõ múlásával lehet legyõzni. Ha ugyanis sokszor emlegeted nekik, hogy mit szeretnél és mennyire, akkor elõbb-utóbb megenyhülnek. Vagy pedig olyan idõs leszel, amikor már ténylegesen magad dönthetsz a változtatásokról...

Piercing szülõi engedély nélkül

Néhányan bevállalják, hogy szülõi engedély nélkül csináltatnak piercinget. Ez olykor jól is elsülhet, hiszen sok szülõ „Most már minden mindegy” alapon nem veteti ki az elkészített ékszert annak ellenére, hogy kezdetben ellenezte. Talán mert rájönnek, hogy ez az egész nem is olyan szörnyû, csak egy átmeneti hóbort, mely a késõbbikekben gyakorlatilag nyomtalanul eltüntethetõ.
 Mindenesetre alaposan meg kell gondolnod, hogy így bevállalod-e a piercinged elkészíttetését, mert sok szülõ egyáltalán nem díjazza, ha gyermeke ilyen kérdésekben önállóan dönt. Ha a komolyabb büntetést meg is úszod, lehet, hogy ki kell venned az ékszert, akkor pedig ugrott a pénzed és még alaposan össze is vesztetek.
Egy szó, mint száz, Neked kell ismerned annyira a szüleidet hogy tudd, ilyen helyzetben hogyan reagálnának. Ha pár nap múlva megenyhülnek, akkor talán megéri megcsináltatni, de ha csak komoly veszekedés lenne belõle, akkor érdemesebb várni vele.

Szúrás, vagy lövés?

A piercing készülhet szúrással, vagy lövéssel. Lõni általában a fület szokták, de a tapasztalt piercerek ezt nem ajánlják, hiszen ez a módszer roncsolja a szövetet, ráadásul nem is biztos, hogy a lyuk kellõen nagy lesz egy piercing befogadására. Így tehát a piercinget célszerû mindig szúratni függetlenül attól, hogy az a lövéssel sokszor olcsóbban kijönne.

Behelyezés

 A piercing helyét és környékét elõször alaposan lefertõtlenítik, majd érzéstelenítik, legtöbbször fagyasztó spray, vagy lidocain segítségével.
 A piercer egy alkoholos filc segítségével bejelöli a piercing pontos helyét.
 A bõrfelületet ezután egy olyan csipesz segítségével fogják meg, melynek a közepes lyukas, így van helye a tûnek.
 Ezután már jöhet is a szúrás. A szövetet olyan tûvel szúrják át, melyen van egy kis mûanyag csõ, így a mûvelet után csak a mûanyag csövecske marad benn, a tût kihúzzák.
 A csövecske segítségével az ékszert behúzzák a helyére, majd rátekerik a piercing másik végét is.
 A piercer ezután újra fertõtleníti a sebet, majd steril kötéssel lefedi azt.

A szúrás során a legtöbbször egy ideiglenes ékszer kerül a helyére. Erre azért van szükség, hogy a seb könnyebben és hamarabb gyógyuljon, valamint hogy a duzzadás ne okozzon károsodást, hanem szépen leapadhasson.