Share on Facebook Megosztom az oldalt

Nálam:

Kép

Kép

Kapcsolat:
info@piercingkerdesek.hu

Utókezelés letöltése:A piercingek utókezelésének letöltése

Tévhitek

Az interneten számos félrevezető információt olvashatunk, nagyon sok tévhit kering az utókezelés mikéntjéről és magáról a piercingelésről.
Ebben a menüpontban a cikk szerzője, aki névtelen szeretne maradni, megpróbálta összeszedni a piercingkerdesek.hu számára ezek közül a FAIL-ek közül a legdurvábbakat. Köszönjük a cikket!


"A friss piercinget mozgatni, forgatni kell, egy hét után cserélheted. Ja, néha töröld át arcszesszel!"
Véleményem szerint ez az adható legeslegszörnyűbb tanács. Kozmetikusok szokták elkövetni, piercingbelövés után (bár tudok olyan kozmetikusról is, aki szúr piercinget, és ugyanezt a módszert ajánlja). Na már most piercinget eleve nem szabad lőni (lásd itt ), pláne nem piszkálni, ha nem muszáj. Ráadásként 100-ból 99 kozmetikus NEM fogja neked elmondani, hogy ha mégis hozzá akarsz nyúlni az új piercingedhez, akkor az a minimum, hogy előtte alaposan kezet mosol – el lehet képzelni egy tapasztalatlan első piercingest, akinek hirtelen eszébe jut napi párszor megtekergetni a piercingjét csak úgy… Az arcszesz egyszerűen nevetséges (lásd itt ), egy hét alatt tökéletesen cserélhetőre gyógyuló piercing pedig nem létezik.

„Tegyél rá kamillás borogatást és kend be Tetran/Betadine/Neogranormon kenőccsel!”
Ne, ne, ne! Ez egy konkrét (az országban az egyik legnevesebb) szalon tanácsa szokott lenni, de sajnos tipikus példája annak, hogy az, hogy szalonban csinálják, nem mindig biztosíték a hozzáértésre. A friss piercinget nem szabad áztatni még tiszta vízzel sem, nemhogy kamillással. Pont. Kenőcsöket pedig nem kenünk a nyílt sebbe, mert nem tud tőle gyógyulni, folyamatosan nedves lesz, nem tud hámosodni és ez tökéletes táptalaj a fertőzéseknek. Pont.
Megjegyzés(admin): A kamillás borogatás -bár nem bizonyított, bír némi gyulladáscsökkentő hatással- ép bőrfelülettel rendelkező testrészekre alkalmazható. A frissen szúrt piercing gyakorlatilag egy nyílt seb. Egy esetleges kamillás borogatással baktériumokat és idegen anyagokat, többek közt apró kamilla darabokat juttatnánk a sebbe, ami gyulladást, fertőzést okoz, mivel a szervezet így próbálja kivetni magából az idegen anyagot. Ez egy nagyon rossz és veszélyes módszer lenne az utókezelésre, ne tegyük!

„Rosszul szúrt ajakpiercingtől lebénul az arcod!/-szemöldökpiercingtől megvakulsz!”
Igen. A Föld pedig banán alakú.

„Ha a piercing felhelyezésekor véletlenül átszúrnak egy véredényt, akkor az túlzott vérzéssel járhat, melynek további következményei lehetnek. Például: vérfertőzés.”
Ad1: a piercinget nem FEL-, hanem BEhelyezik.  Ad2:  vérfertőzés?!

„Nincs fémallergiád, ha az lenne, egy órán belül csupa kiütés lennél!”
Szintén egy neves szalonban hangoztatják ezt az egetverő ostobaságot. Attól, hogy benne van a szó, hogy „allergia”, attól még ez nem a tipikus kiütésekkel járó allergia. Jó, hogy azt nem terjesztik már, hogy tüsszögsz tőle… Ha a tökéletesen utókezelt piercinget kidobja a szervezeted, az bizony nagy valószínűséggel igenis fémallergia.

„Minél több helyen fúrják át a bőrt az extrém testékszer kedvéért, annál nagyobb a veszély a fertőzésre.”
A piercingek számának semmi köze sincs a fertőzésveszélyhez. A behelyezés körülményeinek, illetve az általad otthon végzett utókezelésnek annál inkább.

„Mi tűvel helyezzük be a microdermal-t, nem bőrlyukasztóval, mert a tű sokkal biztonságosabb.”
Röviden: nem az. Az igaz, hogy kisebb lyukat csinál, mint a punch, de pont emiatt sokkal nagyobb a „szekírozás”, amit az adott bőrfelületnek el kell viselnie. Hiszen képzeljük csak el: a tűvel úgymond matatni, döfködni kell a bőr alatt, hogy az ékszer talpának a helyet létrehozzuk, ez azért eléggé megviselheti a szövetet. A másik verzió, hogy csak úgy simán rézsútosan beszúrnak a bőr alá, és oda erőltetik be a horgonyt – na de a horgony talpának kell egy hosszabb és egy rövidebb „zsebecske” is, hiszen így néz ki… A punch-csal ezzel szemben szépen és roncsolásmentesen ki lehet alakítani a megfelelő átmérőt a szár számára, és ebből a lyukból kiindulva szintén egyszerűbb a „zsebek” létrehozása is. Hogy akkor miért csinálják annyian tűvel? Végtelenül egyszerű a válasz: egy a célnak megfelelő tű kb. két-háromszáz forintba kerül, míg egy egyszerhasználatos dermal punch ára ennek nagyjából ötszöröse…